Com de bo resulta la gestió de la nostra energia

Comencem de nou

Per poder començar, hem de parar….I a vegades per poder començar s’ha de fer de nou! I això què vol dir?
Doncs que en moltes ocasions pensem que després de les vacances tot serà millor…..I en canvi comprovem que no és així. Per què? Podria ser per una qüestió de manca d’energia o d’excés? Podria ser perquè fem una parada però reprenem de la mateixa manera les coses que vàrem deixar a mitges?
És clar que cada cas és diferent i que cadascun de nosaltres gestiona el seu món i les coses que en ell hi passen de diferent manera, tot i que pot ser que fent una pausa no h’hi hagi ben bé prou. En algunes ocasions és millor fer un reset!
I què vol dir fer un reset? Doncs canviar d’estratègia, canviar la manera de relacionar-nos, el què esperem dels altres, a qui esperem o en definitiva esperar!..... Les nostres expectatives són realistes?, les “ulleres” amb les que veiem el món, o si més no el “vidre” a través del qual el veiem, o hauríem de canviar la “lupa” amb la qual l’observem. Tot això és necessari per no venir de les vacances amb unes expectatives molt elevades de que tot serà millor i que després als dos dies tornem a caure en el tedi, la desídia, l’abatiment i estats distímics que fan que la nostra energia minvi en poc temps.
És qüestió, a vegades, de canviar la nostra actitud, moltes vegades derrotista, altres massa optimista, inclús poc realista…Tant una com l’altra poden provocar un nivell de frustració alt i una sensació d’indefensió, la qual ens fa percebre que no som capaços de fer tal o qual cosa que ens hem proposat.
Per tant després de les vacances:
-       Ves fent les coses una a una, sense pressa però sense pausa
-       Recapitula i repassa els bons moments que has passat aquests darrers dies, és bo escriure sobre ells
-       Marca’t objectius realistes, a mitjà/curt termini, mesurables I que es puguin desglossar amb d’altres més petits
-       Agafa aire de tant en tant…No t’oblidis de respirar bé i de cuidar-te,  la teva alimentació, el teu cos, la teva ment i emocionalment…Tot es pot fer
-       Anota les teves excuses en un paper i comprova el nivell de realisme de cadascuna…..”No vaig a córrer perquè no tinc temps”….etc…
-       Planifica’t el temps i si tens amb qui compartir les càrregues , doncs deriva! Si et sobrecarregues al final pagaràs tu i els que t’envolten les conseqüències..I és que “És millor prevenir que Curar”
-       Fes net de  relacions “tòxiques”, sobretot aquelles que aguantes per “quedar bé”…A qui no queden bé és a la teva salut integral! 
Elisabeth Rusiñol Mirapeix(Psicòloga, psicoterapeuta i Coach) 
Si vols saber-ne  més em pots trobar a Interpersonal Vic

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog