Benvinguda “rutina” (consells per tenir un “happy retorn”)








El mes de setembre és per molts un repte que requereix molta energia. Una energia que moltes vegades hem “recarregat” durant les vacances. De tota manera les vacances a vegades també ens deixen “esgotats”, sobretot si hem fet viatges que suposen canvis horaris o estar fent coses sense  parar.

Vinguem més cansats o més descansats de les vacances haurem de fer el possible per fer que la tornada a l’escola, a la feina i al dia a dia sigui el més suau i esglaonat possible.
Per tal de no fer el que es podria considerar “una arrencada de cavall i una parada de burro” i caure en el mateix parany de cada any, primer de tot haurem de tenir en compte que el més important serà com en tot prevenir.
En molts casos passa que es deixa tot per el final o que volem fer moltes coses en poc temps i això fa que tota l’energia que hem carregat durant les vacances es descarregui en pocs dies.

Per tant:

1.       Serà important retornar al dia a dia de manera lenta però segura...Els nostres hàbits (costums, estil de vida...) canvien durant les vacances i és difícil pretendre agafar el ritme d’un dia per l’altre.  Per exemple si durant les vacances allarguem molt l’hora d’anar a dormir, en mica en mica haurem de retornar als horaris habituals...

2.       Planificar versus improvisar...Així com repartir tasques, organitzar la llar, els nens la seva habitació, els seus llibres, els grans l’agenda i prioritzar les activitats que haurem de fer abans de la “gran rentrée”)

3.       Prohibits els ” plans de xoc”...Moltes persones volen recuperar el seu pes fent dietes impossibles, fent molt d’esport.....tot de cop...en pocs dies. Per exemple és recomanable començar amb períodes curts d’exercici per anar-los augmentant i menjar menys sucre i grasses.

4.       Dóna un enfoc positiu i “mima la teva ment”...Començar amb optimisme i enfocar-se en  els punts positius que té el retorn a la feina així com marcar-se nous reptes fa que la nostra ment es mantingui connectada en el present i fer-nos sentir més capaços d’aconseguir allò que ens proposem.

5.       Marca’t nous objectius i reptes assolibles i realistes.  El setembre és l’inici d’any a molts efectes. Els inicis estan plens d’energia i són l’excusa perfecte per iniciar amb entusiasme les noves fites que ens proposem. Les quals han de ser marcades com a petites metes, connectant-nos amb les nostres il·lusions i que ens realitzin com a persona i també a nivell professional. Començar uns estudis nous, una activitat nova...

6.       Sobretot viu el moment, centrant-te en  “l’aquí i l’ara” . A vegades volem que el temps passi i això fa que no gaudim les petites coses quotidianes. Aquestes són molt importants i ens situen en un estar present, en un poder gaudir la vida des d’un altre punt de vista. Cada moment compta i cada instant és important. Extreu lo positiu de cadascun.

7.       Fes les coses de diferent manera, canvia punts de vista, introdueix petites coses amb una mirada renovada...i rodeja’t de persones que encomanin entusiasme...això vol dir que canviïs allò que no t’agrada i no continuïs fent les coses de la mateixa manera si saps que no et funcionen. I si convé planteja’t un canvi en 180º.

“Valor és... aixecar-se cada matí  fent que l’avui sigui millor que l’ahir”


Elisabeth Rusiñol Mirapeix
Psicòloga sanitària, psicoterapeuta i coach 19049
www.elirusinolpsicologa.cat






                                                                                                                                   



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog